Autobedrijf Van Veen  »  Auto overschrijven

Auto overschrijven

Heeft u een auto gekocht van een particulier en wilt u de auto overschrijven op uw naam? Dat kan eenvoudig en snel bij het officiële kentekenloket Autobedrijf van Veen.

Zet uw auto op naam
Wanneer een auto is verkocht, moet het kenteken worden gekoppeld aan de naam van de nieuwe eigenaar. Middels het overschrijven van de auto wordt uw nieuwe auto op naam gezet. Bij de aanschaf van een gebruikte of nieuwe auto bij een dealer wordt dit meestal ter plekke geregeld, maar wanneer u een gebruikte auto heeft gekocht van een particulier dient u dit zelf met de verkoper te regelen. Een auto overschrijven kan bij één van de 500 officiële kentekenloketten in Nederland zoals Autobedrijf van Veen.

Kosten overschrijven auto
Het overschrijven van een auto kost € 9,91.

Overschrijven auto bij autobedrijf

  • Officieel kentekenloket
  • Gratis kilometercheck
  • Volgens normen RDW
  • Snel geregeld
  • Neutraal terrein voor overschrijving kenteken
  • Regel direct aanvullende diensten

Auto overschrijven – hoe gaat dat?

Om uw auto te kunnen overschrijven dient u als koper en uw verkoper allebei een Nederlands Rijbewijs, identiteitskaart of paspoort mee te nemen. Bovendien
dient de verkoper het papieren kentekenbewijs (deel IB en deel II) of de kentekencard mee en de tenaamstellingscode mee te nemen.

Wat gebeurd er na het overschrijven van de auto?
Wanneer uw kenteken is overgeschreven bij kentekenloket Auto van Veen dan krijgt u het eerste deel van de nieuwe tenaamstellingcode. Het tweede deel wordt samen met uw kentekencard opgestuurd. De twee delen van de tenaamstellingscode voegt u dan zelf samen.

Afspraak maken voor auto overschrijving?

Wilt u direct een afspraak maken voor het overschrijven van een auto? Bel ons op 0342 – 435341 voor een afspraak of kom langs tijdens onze openingstijden. Vragen? Vul ons contactformulier in, wij helpen u graag.

Extra diensten bij auto overschrijving

Een van de voordelen van het overschrijven van uw auto bij Autobedrijf van Veen is dat wij extra diensten voor u kunnen leveren om uw aanschaf met extra zekerheid te afronden. Wilt u ook meer zekerheid bij de aanschaf van uw auto bij een particulier? Kies dan voor een van onze aanvullende diensten.

Aankoop keuring

U wilt een auto kopen maar weet eigenlijk niet zo goed in welke staat deze verkeerd? Bij Autobedrijf van Veen kunnen kunt u tegen betaling een aankoopkeuring krijgen. Zo heeft u de maximale zekerheid over de staat van uw nieuwe auto.

Diagnose rapport

Een gebruikte auto koop je om lange tijd plezier van te hebben. Liever wilt u niet vlak na de aanschaf worden geconfronteerd met onverwachte kosten. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat u een veilige aankoop doet kunt u bij Autobedrijf van Veen tegen betaling een diagnoserapport aanvragen. In een diagnoserapport wordt de conditie van een auto bepaald. Hiermee weet u direct wat u heeft gekocht en in welke conditie.

Kilometercheck

Voor het overschrijven van uw auto kunnen wij de kilometergegevens controleren. Elke keer als een auto in een autobedrijf komt voor onderhoud of voor een APK registreert het autobedrijf de kilometers. Deze worden opgeslagen in een database en kunnen worden geraadpleegd door Autobedrijf van Veen. Controleer de geregistreerde kilometerstanden ter plekke met de kilometerstand op de teller van uw nieuwe auto en voorkom dat u het dupe wordt van tellerfraude.

APK keuring bij auto overschrijven

Ook al is uw auto gebruikt, voor u is deze nieuw. En bij een nieuwe auto hoort natuurlijke een nieuwe APK.

Bij ons betaalt u slechts €35,- voor een complete APK keuring. Tijdens deze APK voeren wij geen andere werkzaamheden uit. Wij rekenen dus ook geen extra kosten waardoor u voordelig uit bent. Indien wij tijdens de keuring erachter komen dat het noodzakelijk is om reparaties te doen om aan de keuringseisen te voldoen, dan zullen wij dit vooraf met u bespreken. Wij vragen hierbij om toestemming voor de noodzakelijke reparatie. Wij beginnen dan ook nooit zonder toestemming met repareren. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Winter- / zomercheck

Voorkom vervelende verrassingen. Of u nou veilig op weg wilt tijdens de winterperiode of graag met extra zekerheid op vakantie gaat. Wij kunnen uw auto controleren op alle onderdelen die belangrijk zijn voor een lange rit, gladheid en sneeuw. Laat uw auto direct en voordelig zomer- of winterklaar maken bij Autobedrijf van Veen. Dit kan uiteraard zowel voor- als na de overschrijving van uw auto.

Poetsbeurt, overige controles en checks

Met onze professionele poetsbeurt laten wij uw auto er weer uit zien als nieuw. Zowel aan de binnenkant als buitenkant.

Heeft uw nieuwe auto een Airco? Laat dan tijdens de overschrijving gelijk een airco-check uitvoeren. Het is belangrijk uw airco regelmatig te laten controleren en wat is er nou een beter moment dan de het moment waarop u net uw auto heeft gekocht. Wij kunnen u gelijk advies gegeven voor een eventuele airco onderhoudsbeurt en de staat van de airco op het moment van aanschaf.
Bij een airco onderhoudsbeurt controleren wij alle onderdelen van uw auto aircosysteem en maken deze direct schoon. Wel zo fris een goed werkende airco zonder schimmels.

De banden van uw auto zijn erg belangrijk voor de veiligheid op de weg. Niet alleen bepalen ze in belangrijke mate de grip en remweg, ze zorgen tevens voor comfort. Laat uw banden dus goed controleren zodat u weet wanneer u ze moet vervangen.